Brian Richardson: 'Unnatural Narratives and their Theory'

Woensdag 1 juni 2011 - 13u30-17u00 – Lokaal 219, Blandijnberg 2 – 9000 Gent 

Brian Richardson doceert Engelse literatuur aan de Universiteit van Maryland. Hij is o.a. de auteur van Unlikely Stories (1997) en Unnatural Voices (2006) en de samensteller van Narrative Beginnings. Theories en Practices (2008). In het verlengde van zijn werk over modernistische en postmoderne literatuur (o.a. Beckett, Joyce, Woolf) legt hij zich de laatste jaren toe op 'unnatural narratives' en 'unnatural narratology'. Zijn theorie van vertellen en verhalen heeft met andere woorden aandacht voor de niet- en anti-mimetische dimensies in literatuur. In zijn lezing gaat Richardson hierop in.

Na de lezing reageren SEL-leden vanuit hun eigen onderzoek op het werk van Richardson. De panelleden en hun onderwerpen zijn de volgende:

Luc Herman (University of Antwerp) on Thomas Pynchon ~ Bart Vervaeck (Ghent University) on Postmodern Unreliability ~ Lars Bernaerts (Free University of Brussels and Ghent University) on ‘Unnatural’ Narratives and Speech Acts ~ Marco Caracciolo (University of Bologna) on the Unnatural and its Limits ~ Gunther Martens (Ghent University) on Text Theatricality ~ Thomas Crombez (University of Antwerp) on Postmodern Drama ~ Panel chair: Dirk van Hulle (University of Antwerp)

Iedereen is van harte welkom op deze bijeenkomst. Er is een pauze tussen de lezing en het panelgesprek; de lezing kan dus ook afzonderlijk bijgewoond worden.